Tarieven PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een coronatest in Bergen op Zoom

coronatest bergenopzoom

In de pandemie is het verstandig om met milde klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, een coronatest in Bergen op Zoom af te nemen. Hierdoor weet je of je het coronavirus bij je draagt en kun je andere mensen beschermen tegen het virus. Wanneer je in de buurt of in Bergen op Zoom woont, kan je bij verschillende plekken een coronatest doen. Je kunt bij een testlocatie of teststraat terecht voor een normale coronatest in Bergen op Zoom, maar ook voor een PCR-test en een sneltest.

Welke klachten zijn corona klachten? 

Bij deze klachten is het verstandig om een coronatest in Bergen op Zoom af te nemen.

De meest voorkomende klachten zijn:

 • Droge hoest of vastzittende hoest
 • Vermoeidheid 
 • Verhoging (38 graden)

Minder voorkomende klachten zijn:

 • Lichaamspijn
 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Smaak of reuk verlies
 • Diarree

Bij ernstige klachten is het van belang om een dokter in te schakelen die bij jou kan kijken naar wat de beste oplossing is. Ernstige klachten kunnen namelijk snel gevaarlijk zijn waardoor je wellicht opgenomen moet worden in het ziekenhuis. De ernstige klachten van het coronavirus zijn:

Kosten PCR-testen met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag!☝
 • Druk of pijn op de borst
 • Verslapping van het lichaam
 • Ademhalingsproblemen (kortademigheid)

Bij deze klachten is het noodzakelijk om medische hulp in te schakelen. 

coronatest bergenopzoom

Een corona sneltest

Mensen die bijvoorbeeld een leraar zijn, moeten terecht kunnen voor een corona sneltest. De corona sneltest in Bergen op Zoom zorgt er voor dat de uitslag binnen 30 minuten binnen is. Zo kun je als leraar snel aan het werk en kun je de studenten fysiek les geven in het schoollokaal. Als je zelf ook een corona sneltest wilt doen omdat je snel wilt weten of je verder kunt, kan je online via de website een corona sneltest aanvragen. 

Als je de corona sneltest wilt aanvragen, is het van belang dat je jouw DigiD bij de hand houdt. Jouw DigiD heb je namelijk nodig om een afspraak te maken voor een sneltest. Als je de sneltest hebt aangevraagd, kun je jouw postcode invullen waar je woonachtig bent. Je zult dan de dichtstbijzijnde testlocatie zien die bij jou in de buurt is. Hierdoor hoef je niet ver te reizen voor de corona testlocatie.

Een corona test kun je niet gratis krijgen. Voor een betrouwbare sneltest zal je moeten betalen. Je kunt de corona sneltest verkrijgen voor 70 euro. Als je van je werkgever een corona sneltest moet doen zodat je snel aan het werk kan, kun je dit meestal laten vergoeden door je werkgever. 

Een PCR-test voor het reizen naar het buitenland

Als je naar het buitenland moet reizen voor bijvoorbeeld je werk, kan het voorkomen dat je het land niet binnen komt zonder een reisverklaring. Als je naar het buitenland moet reizen, kan je een PCR-test aanvragen. Deze testen zijn alleen te halen bij commerciële teststraten. Een PCR wordt op dezelfde wijze getest als de normale corona test. Wanneer de test afgenomen is, wordt deze opgestuurd naar het lab. Het lab zal dan kijken of je positief of negatief getest wordt op het coronavirus. Je zult de uitslag dan kunnen verwachten via jouw DigiD

Een PCR-test is niet gratis. Dit komt doordat je een corona test laat afnemen en er een reisverklaring bij krijgt. Bij de PCR-test krijg je een reisverklaring waardoor je het buitenland in komt. Voor 140 euro kun je een PCR-test aanvragen om naar het buitenland te vliegen. 

Ik ben positief getest op de coronatest in Bergen op Zoom, wat nu?

Wanneer je een corona sneltest hebt laten doen en je positief wordt getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om in quarantaine te gaan. Je mag dan niet meer naar buiten en moet binnen blijven totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Wanneer je klachten hebt en je bent positief getest op het coronavirus, moet je minimaal 7 dagen in quarantaine en moet je 24 uur klachtenvrij zijn. Als je wel het coronavirus hebt maar geen klachten hebt, wordt er van je gevraagd om 5 dagen in quarantaine te gaan. Het kan namelijk voorkomen dat jij een drager bent van het virus.

Ik ben negatief getest maar heb wel klachten

Wanneer je een coronatest in Bergen op Zoom hebt laten afnemen en deze is negatief, dan mag je gewoon naar buiten. Het coronavirus is dan niet in je lichaam. Sommige mensen denken dat de test onbetrouwbaar is als zij negatief worden getest terwijl zij klachten hebben. Hier hoef je je absoluut geen zorgen om te maken. Alle testen zijn betrouwbaar. Ben je dus negatief, maar heb je wel klachten? Dan zul je waarschijnlijk last hebben van een normale griep. Vertrouw je het toch niet, dan kun je je altijd opnieuw laten testen in Halsteren.