PCR Test met reisverklaring

Sinds het begin van de coronacrisis is er erg veel veranderd in Nederland en in de rest van de wereld. Waar je eerst vrij kon reizen door de gehele Europese Unie zijn er steeds meer restricties die er voor moeten zorgen dat het coronavirus zich niet zo snel kan verspreiden. Daarom is het ook van belang dat je enkel naar het buitenland reist wanneer dit echt noodzakelijk is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om naar het buitenland te reizen als dit voor je werk moet, maar het is niet de bedoeling om op vakantie te gaan. Als je in coronatijd naar het buitenland wilt reizen, moet je een reisverklaring hebben.

PCR-test met reisverklaring aanvragen

Als je naar het buitenland wilt reizen moet je verplicht een PCR-test doen. Dit mag maximaal 72 uur voordat je vertrekt worden gedaan. Als hier meer tijd tussen zit is de test niet geldig. Als alles in orde is en je testuitslag is negatief krijg je een reisverklaring. Deze reisverklaring fungeert als bewijs dat jij niet besmet bent. Daarom is het van belang om er voor te zorgen dat je een reisverklaring hebt aangezien je anders niet wordt toegelaten tot het vliegtuig of je land van bestemming. Zorg er dus voor dat je op tijd een afspraak maakt bij een commerciële teststraat om een PCR-test met reisverklaring te doen. De PCR-test van de GGD kan niet gebruikt worden om een reisverklaring te krijgen.

Tarieven PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven - Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een corona test in Zandvoort

Begin 2020 raakte het coronavirus ons land voor het eerst. In die tijd was er nog geen corona test in Zandvoort en wisten we niet hoe we het moesten …